Personalitats de la política i la cultura del país han desfilat aquest dilluns per una catifa vermella davant del Gran Teatre del Liceu per commemorar el 20è aniversari de la reobertura de l’edifici després de l’incendi. L’alcaldessa, Ada Colau; el president de la Generalitat, Quim Torra; la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; cantants com Elena Gadel i Alfred Garcia; el grup Els Amics de les Arts; la ballarina Sol Picó; o actrius com Amparo Moreno i Sílvia Bel, entre d’altres, han passat per aquesta catifa. També personatges lligats a la música clàssica i l’òpera, com el compositor Antoni Ros Marbà o l’exdirector del Liceu Jordi Matabosch. El president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, també s’ha apropat fins al Gran Teatre per commemorar els 20 anys de la reobertura.

El Liceu ha encetat la vintena temporada des de la reobertura, l’any 1999, amb una imatge renovada. L’edifci ha pogut recuperar la façana del 1874 i també els quatre vitralls wagnerians de l’artista Oleguer Junyent. L’òpera ‘Turandot’, de Puccini, és l’obra amb la qual s’ha iniciat aquest nou curs, però s’ha adaptat als nous temps: se n’ha fet una reinterpretació futurista, amb un escenari giratori i projeccions.

A banda de la presència institucional, els 20 anys de la reobertura del Liceu han suscitat expectació entre barcelonins i turistes que han passejat aquesta tarda per la Rambla. Moltes persones s’han aturat davant de l’edifici per fotografiar la nova façana.