La Galeria Marlborough exposa 20 peces del fons d’art Visions, pertanyent a la fundació Ulls del Món. Els diners que es recaptin per la venda d’obra s’invertiran en projectes de la fundació per intentar erradicar la ceguesa curable a diversos països.

La mostra inclou obres d’artistes tan reconeguts com Antoni Tàpies, Miquel Barceló, Albert Guinovart, América Sánchez, Andreu Alfaro, Toni Catany o Lydia Delgado… En algunes s’evidencia que es tracta de creacions expressament pensades per a Ulls del Món. La peça que primer es pot veure, i que és també la imatge de la mostra és l’escultura ‘Janus’, de Jaume Plensa, que té un preu de 35.000 euros. Es tracta de dues cares de dona, una mirant cap al passat i una cap al futur,  simbolitzant el trànsit d’una persona que no hi veu a una que ha recuperat la vista. I és que aquesta és la lluita de la fundació Ulls del Món, erradicar la ceguesa curable (cataractes, etc.) a diversos països. La fundació té projectes al Sàhara, Mali, Moçambic i Bolívia, on forma metges i aporta instrumental per tal que es puguin dur a terme operacions per revertir la ceguesa.

Visions, fons d’art de la fundació

La mostra, que es pot veure fins al 29 de setembre, ha estat inaugurada pel president i la directora de la fundació, Rafael Ribó i Núria Ramon, i per la comissària Glòria Picazo. L’entitat va néixer precisament impulsada per l’actual síndic de greuges i el metge que el va operar de cataractes, Dr. Borja Corcóstegui, vicepresident de la fundació. Tot i que només hi ha 20 peces a la venda, el  fons Visions de la fundació inclou una vuitantena de peces.