La Fundació Festa Major de Gràcia ha fet públic aquest divendres el cartell l’edició 2020. El guanyador és Sergi Solans que s’endurà un premi de 2.000 euros. La festa està prevista per a la setmana del 15 al 21 d’agost i -de ben segur- que estarà marcada per l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Es tracta d’un pas endavant dels organitzadors que no han suspès el concurs de cartells en cap moment “tot i les difícils circumstàncies que estem vivim”, expliquen en un comunicat. La presentació es produeix després que aquest dijous el tinent d’alcalde de Cultura ja anunciés que Barcelona es prepara per a una Mercè en confinament.

 

L’entramat de carrers, protagonista

A l’obra de Solans s’hi pot veure l’entramant urbanístic de Gràcia amb el campanar al mig del carrer. Per als organitzadors, l’obra representa “la festa gracienca: un munt d’espais i activitats festives simultànies”. En segon lloc en la classificació ha quedat la proposta de Teresa Calvó i, en tercer, el cartell presentat per Albert Roure.

Segons les previsions de la Fundació Festa Major de Gràcia els quinze cartells finalistes s’exposaran a la seva seu “des que es pugui tornar a obrir l’equipament fins a la setmana de la Festa Major.” Tot apunta, però, que serà l’evolució de contagis per coronavirus el que determinarà què es pot fer tant durant la festa com els dies previs. De fet, els festers ja s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies. Un exemple n’és, precisament, la presentació del cartell, que s’ha fet en directe al canal de YouTube de la fundació i no en una presentació al carrer com altres anys.