© Moisés Saman

#FotosContraLaCOVID19 és una campanya benèfica que reuneix un centenar de fotògrafs de l’estat espanyol, Llatinoamèrica i altres parts de món per vendre les seves obres i destinar els beneficis al fons d’emergència covid-19 de l’ONG Metges sense Fronteres. La campanya pretén promoure la fotografia d’autoria i al mateix temps convertir-la en una eina de suport i transformació social en aquesta crisi sanitària.

© Pep Bonet

Els treballs abasten des de la fotografia documental clàssica, el fotoperiodisme, el documentalisme i diferents gèneres de la fotografia artística. Es podran adquirir en un format de 20 x 30 cm (sobre carta CANSON Fine Art) a un preu de 100 euros a la plataforma de venda del web fotoscontralacovid.com.

© Joan Guerrero

Els diners recaptats de la venda de les fotografies a la plataforma seran gestionats per l’ONG amb seu a Barcelona Ruido Photo, que s’encarregarà de lliurar-los -deduïts els costos de producció i enviament de 15 euros- a l’organització Metges sense Fronteres.

Segons l’organització, es va decidir destinar els fons a MSF perquè com a organització internacional d’acció medicohumanitària està treballant intensament a l’estat espanyol en diverses direccions: donar suport al sistema de salut públic amb la seva experiència en emergències sanitàries, contribuir a descongestionar hospitals i reforçar la protecció de la població més gran. Però a més, continua treballant en més de 70 països de les regions més vulnerables de la planeta.

La iniciativa està inspirada en la reeixida campanya # 100FotografiperBergamo, organitzada per Linke Lab, Perímetre i Liveinslum, que va recaptar en 10 dies 726.000 € per a l’hospital de Bèrgam. En pocs dies, Eloisa d’Orsi i Jordi Pizarro van decidir fer una campanya similar autòctona a la qual es va sumar Ruido Photo i un grup de professionals a títol voluntari.

© Marta Soul