carnaval barcelona 2019

ACTUALITZACIÓ: Si has arribat aquí però busques la informació del Carnaval 2020 a Barcelona, pots trobar-la aquí. El que trobaràs a continuació és l’agenda del Carnestoltes del 2019.

El Carnaval a Barcelona 2019 se celebrarà entre el 28 de febrer i el 6 de març a la ciutat i també a tot Catalunya. Aquest 2019 el Carnestoltes no començarà fins al mes de març perquè la Setmana Santa cau molt tard, el mes d’abril —consulta el calendari de la Setmana Santa 2019.

Carnaval 2019: programa a Barcelona

  • Arribo 2019 a Barcelona, per dijous Gras

– dia: dijous 28 de febrer
hora: 18 h
– lloc: la Rambla, a l’altura de l’Arts Santa Mònica
– què: la companyia Comediants (amb col·laboració dels amics de la Rambla) es torna a encarregar de l’Arribo, el tret de sortida del Carnestoltes, amb els reis de la festa: ses majestats Belluga i Tòtil Tocatdelala. Serà moment de començar el seguici format pels capgrossos de la Rambla, els grotescos emperadors de les corts europees de Comediants, l’Orquestra Reial del Carnaval, els Gegants Vells de la Casa de la Caritat i els músics Ganxets.
– recorregut: el seguici comença davant el monument als Sampere, a l’altura de l’Arts Santa Mònica, i després anirà amunt i avall de la Rambla amb una carrossa guarnida amb flors de la mateixa Rambla. A les façanes  d’edificis emblemàtics hi aniran apareixent els portaveus del País de Xauxa: els Set Ambaixadors, representants dels excessos de la festa. Fins arribar al Palau de la Virreina, que es convertirà en la seu de la República del Carnaval i esclatarà la taronjada de confeti i focs artificials.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Màscares de Carnaval: d’on ve la tradició?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/artic/historia-mascara-carnaval/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

  • Rua de Carnaval 2019 a Barcelona

Рdia: dissabte 2 de mar̤
– què: rues a Barcelona i a tots els districtes

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Rua de Carnaval a Barcelona 2019: Totes les rues als barris en un mapa” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/carnaval-rues-barris-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

  • Dimecres de Cendra a Barcelona

Рdia: dimecres 6 de mar̤
– què: se celebra l’Enterrament de la sardina, que és quan el carnaval es dóna per acabat (consultar PDF per saber en quins espais i horaris es fa). Comença la Quaresma, temps de reflexió que comprèn els quaranta dies abans de Setmana Santa, durant el qual es practicava el dejuni i l’abstinència de menjar carn els divendres

Programació en PDF

Per què canvia de dates el Carnaval?

El Carnaval és una festa popular que depèn del calendari lunar. Per això cada any canvia de dates, ja que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena un cop ja ha passat el solstici d’hivern. És la festa prèvia a la quaresma.

Com sabem quan se celebra el Carnaval 2019? Cal cercar al calendari aquesta primera lluna plena. A partir d’aquí, el diumenge següent és considerat el diumenge de Pasqua i el diumenge anterior és Diumenge de Rams. Precisament, a partir del Diumenge de Rams, es compten 40 dies enrere i s’arriba al Dimecres de Cendra, que és el primer dia de la quaresma i l’últim del Carnaval. El dijous anterior és l’inici tradicional de la setmana del Carnestoltes o Dijous Gras. Aquest Carnaval 2019, el Dijous Gras o Dijous Llarder cau en 28 de febrer, quan començarà el Carnestoltes a Barcelona amb l’Arribo, quan apareixerà el rei Carnestoltes a Barcelona.