carnaval barcelona 2019

El Carnaval 2019 se celebrarà entre el 28 de febrer i el 6 de març a Catalunya. Aquest 2019 el Carnestoltes no començarà fins al mes de març perquè la Setmana Santa cau molt tard, el mes d’abril —consulta el calendari de la Setmana Santa 2019.

Per què canvia de dates el Carnaval?

El Carnaval és una festa popular que depèn del calendari lunar. Per això cada any canvia de dates, ja que se celebra set setmanes després de la primera lluna plena un cop ja ha passat el solstici d’hivern. És la festa prèvia a la quaresma.

Com sabem quan se celebra el Carnaval 2019? Cal cercar al calendari aquesta primera lluna plena. A partir d’aquí, el diumenge següent és considerat el diumenge de Pasqua i el diumenge anterior és Diumenge de Rams. Precisament, a partir del Diumenge de Rams, es compten 40 dies enrere i s’arriba al Dimecres de Cendra, que és el primer dia de la quaresma i l’últim del Carnaval.

Dijous Gras 2019: 28 de febrer

El dijous anterior és l’inici tradicional de la setmana del Carnestoltes o Dijous Gras. Aquest Carnaval 2019, el Dijous Gras o Dijous Llarder cau en 28 de febrer, quan començarà el Carnestoltes a Barcelona amb l’Arribo, quan apareixerà el rei Carnestoltes a Barcelona.

El dissabte 2 de març es farà la rua de Carnaval 2019 a Barcelona i altres rues als barris. Serà el Dimecres de Cendra quan es farà l’acte de l’Enterrament de la sardina.