Després de prop d’una setmana de disbauxa i gresca a la ciutat, l’enterrament de la sardina acomiada el Carnestoltes i, com és tradició, els districtes de la ciutat han organitzat rues. Un centenar de persones han participat en la cercavila de Sant Martí, que ha recorregut la rambla de Guipúscoa, el carrer de Cantàbria i el de Menorca fins a arribar al Parc de Sant Martí. La festa ha acabat amb una sardinada popular però, abans, s’ha fet una acció ineludible: s’ha cremat la sardina.

Encapçalada per una comitiva de tres persones disfressades de capellans, la sardina ha arribat al parc a sobre d’una caixa de morts i acompanyada per un centenar de persones, moltes, vestides de dol i amb mantellines negres. El grup de batucada Los Chipirones ha acompanyat la rua, que han seguit nombroses famílies amb infants i que ha estat organitzada per Sant Martí Eix Comercial i el Mercat de Provençals.

Enterro Sardina - Sant Martí

Un cop al parc s’ha llegit un pregó molt reivindicatiu en què s’ha denunciat “la situació dels presos polítics” i la despesa municipal de 800.000 euros per a un parc de gossos.

Enterro Sardina - Sant Martí

L’enterrament de la sardina simbolitza el final del Carnaval i dona la benvinguda al temps d’abstinència i penitència que representa la quaresma.