Els veïns de la Trinitat Vella esperen amb candeletes l’arribada de Carnestoltes. Dissabte 2 de març a les sis de la tarda se celebra la rua i els veïns ultimen els detalls de les disfresses i carrosses. La rua de Carnaval és una de les activitats culturals que mobilitza més persones al barri.

Hi participen uns 300 veïns

Segons les inscripcions, en aquesta rua de Carnestoltes està previst que hi participin uns 12 grups i quatre comparses. Hi ha entitats com l’associació cultural Los Triniteiros que hi assistirà per onzena vegada amb una comparsa i una carrossa i està formada per 40 persones, la majoria família. Entre els grups es troben Las Callejeras, format per amigues; o el grup Colorín Colorado, amb vuit persones que pertanyen a la mateixa família.

Mesos de preparació

Els veïns fa mesos que preparen les disfresses per a la rua. Los Triniteiros van començar el juliol a idear els vestits. Pilar Guerrero, membre d’aquesta comparsa, explica que destinen dues o tres hores al dia a fer les disfresses, però que val la pena: “L’estona que estem aquí treballant també ha sigut de disbauxa”. La Loli Portellano, del grup Colorín Colorado, ha treballat braç a braç amb una altra veïna del barri i les seves tres filles. “Fa un parell de mesos que treballem en això, és fàcil però sempre a última hora acabes afegint coses”, explica Loli.

Material reciclat i goma EVA

Darrere d’hores de feina, també hi ha molt material emprat. La goma EVA és present a gairebé totes les disfresses. Els veïns financen allò que inverteixen en les disfresses. Per això, intenten reaprofitar teles i guarniments d’altres anys i utilitzar material reciclat. Soraya Pérez, membre del grup Las Callejeras, explica que han fet servir branques dels arbres, fulles, herba i molsa del camp per a les disfresses sobre la natura que estan preparant des de l’octubre.

Al barri i més enllà

El 2 de març a les sis de la tarda començarà la rua de Carnestoltes, organitzada per la Comissió de Festes de Trinitat Vella, des del CEM Trinitat Vella. Recorrerà diversos carrers del barri fins a tornar, sobre dos quarts de dotze de la nit, al punt de partida.

Les disfresses de la Trinitat Vella també es poden veure a altres pobles de Catalunya. Grups i comparses han participat en les rues de Premià de Mar, en la qual Los Triniteiros es van emportar el primer premi del 2018, o a Calella de Mar.