Carlos Maroño s’ha convertit en el cap de colla dels Castellers de Barcelona en substitució de Jordi Planas. La junta extraordinària va decidir aquest dimecres acceptar la dimissió de Planas i rellevar-lo en el càrrec. Planas ha expressat la seva necessitat d’“un canvi en la dinàmica que permeti reflectir a plaça la feina a assaig”. La decisió arriba després de la discreta actuació dels de la camisa vermella a la Mercè, on per primer cop en sis anys no van dur castells de nou pisos.

Maroño vol un canvi de mentalitat a l’equip

El nou líder dels castellers ha comunicat a través d’un missatge a la colla la il·lusió i el compromís amb els quals encara aquest final de temporada. L’objectiu de Maroño és que hi hagi un canvi de mentalitat “per ser la colla de què tots ens sentim orgullosos”. Maroño serà substituït a l’àrea de troncs per Pau Solé i Marcel Valera. Jordi Planas seguirà a l’equip com a cap de pinyes.

La trajectòria de Jordi Planas

Planas va ser escollit al gener com a cap de colla dels Castellers de Barcelona, i va rellevar l’anterior cap de colla, Mery Mañané. En les dues darreres temporades, havia estat cap de pinyes. Té 22 anys i combina la camisa vermella de Barcelona amb la marró dels Trempats de la UPF. Per Planas, “faltava gent jove en àmbits de gestió de la colla”.

Jordi Planas a la diada de la Mercè

Segon cap de colla de la ciutat que dimiteix enguany

La de Planas és la segona renúncia d’un cap de colla de la ciutat durant aquesta temporada. A mitjans de juny, el gracienc Oriol Vilajosana va dimitir del càrrec com a cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia per mirar de buscar un revulsiu a mitja temporada. Vilajosana va ser rellevat per Oriol Constantí.