L’actor i director del Teatre Romea, Carles Canut, ha mort als 74 anys. La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha lamentat el traspàs a través de Twitter i ha recordat que Canut va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi l’any 2016.

Nascut el 1944 a Gerri de la Sal, al Pallars Sobirà, l’actor Carles Canut va començar ja als anys 60 una carrera artística dilatada amb el teatre com a gran protagonista. Des d’aleshores acumula un centenar d’estrenes i milers de funcions teatrals, entre les més destacades, clàssics com ‘El rei Lear’ i ‘Macbeth’, de Shakespeare.

Però, a banda del teatre, també es va donar a conèixer al cinema i a la televisió. Molts el recorden pel personatge de Rafeques en el programa ‘Vostè jutja’, el 1985.

L’any 2000 va iniciar una relació estreta amb el Teatre Romea, quan es va crear la companyia del teatre i s’hi va sumar i va actuar en diverses obres. Sis anys més tard es va posar al capdavant de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques i fins ara exercia de director artístic del teatre.

Canut va visitar betevé en diverses ocasions. Podeu recordar l’entrevista que va oferir al programa ‘Àrtic’ l’octubre del 2016 per presentar ‘Senyora Oliver’, al Tantarantana.

Canut i el futbol

Canut també era molt conegut per la seva gran passió pel futbol i la seva afició a l’Espanyol. Va col·laborar durant anys en desenes de tertúlies esportives com ‘La barberia’, de Televisió Espanyola, i ‘La porteria‘, de betevé.