La Maria del Carme Perramon és la tercera generació d’una família nascuda a Hostafrancs. Tota la vida ha treballat al mercat i aquest divendres serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la festa major del barri. No s’esperava ser la pregonera, però quan li ho van proposar va acceptar ràpidament.

Un pregó dedicat a Esteve Calçada

Assegura que tothom coneix la seva faceta com a paradista del mercat. Per això, el pregó no parlarà de la vida al barri i dedicarà el discurs a Esteve Calçada. Va ser el primer guanyador dels Jocs Florals d’Hostafrancs i, segons la Carme, “és una forma de retre homenatge a una persona que ha tingut poc reconeixement, tot i que va fer moltes coses pel barri”. Per poder-ho fer, diu que ha llegit molt aquests darrers dies.

Més d’una setmana de festa

La Festa Major d’Hostafrancs començarà aquest divendres a les vuit del vespre a la Sala de Plens del districte i s’allargarà fins al 7 d’octubre. Hi ha programades més d’una seixantena activitats, entre les que destaquen la fira medieval de Creu Coberta, el tradicional ball de rams d’Hostafrancs, la tapa solidària o la rutapp, una gimcana per conèixer la història del barri amb l’ajuda del mòbil i les xarxes socials.

Podeu consultar les festes majors de tots els barris de Barcelona en aquest enllaç.