El músic Marc Parrot té un 2018 molt mogut. Aquest any, i després d’un temps de silenci, publica nou disc, ‘Refugi’, amb 10 cançons intimistes i molt més transparents del que ens tenia acostumat. Parrot s’ha tret de sobre tots els adornaments poètics que poblaven els seus àlbums i es mostra molt més de cara. Produït per ell mateix, com ja ens té acostumats, el músic barceloní ha començat una gira que el durà per Catalunya.

Marc Parrot ha apostat als concerts per la intimitat d’una cabana asiàtica, una iurta, on toca i convida el públic que s’uneixin a ell i l’acompanyin en una posada en escena recollida, en què els jocs de llum hi juguen un paper fonamental. Així és com es va presentar al Mercat de Música Viva de Vic aquest setembre.

A més, Marc Parrot té temps per a altres ocupacions, com la de coautor del llibre ‘Tinc un paper’, juntament amb Eva Armisén. Tàndem habitual, Parrot i Armisén ens parlen ara del treball en equip adreçat als infants, amb el teatre com a exemple de cooperació portat a la pràctica. El llibre s’acompanya d’un CD amb sis cançons.

Aquest 2018, El Chaval de la Peca, l'”alter ego” més famós de Marc Parrot, fa 20 anys. Nascut quasi com una broma, aquest personatge es va fer popular sobretot a partir de les seves aparicions en televisió i a un anunci de telefonia. Parrot va vendre més de mig milió de discos dels tres àlbums que va produir com a El Chaval de la Peca, però ben aviat va decidir aparcar-lo i enviar-lo a un “retir” a Miami. Ara, 20 anys més tard, reconeix que no té cap intenció de recuperar-lo. Marc Parrot té molta feina com a músic i com a productor i no necessita que cap “chaval” l’ajudi amb la seva carrera.