Les galeries ja no són aquells espais freds i elitistes on a molts els feia respecte entrar. Cada cop s’acosten més al públic amb propostes artístiques com les que aquests dies coexisteixen a la ciutat. Aprofitant l’onzena edició de la fira internacional SWAB  de Montjuïc, les galeries de la ciutat estan de celebració amb dos programes diferents: el Barcelona Gallery Weekend, que aplega 28 de les galeries més consolidades de la ciutat, i el Young Gallery Weekend, un festival que passa per 9 espais emergents i alternatius.

Dos programes paral·lels que van néixer fa 4 anys amb l’objectiu d’obrir l’art més enllà del col·leccionisme. Per això, la ciutat acull fins diumenge activitats per tots els públics i butxaques, amb rutes comentades, performances i creacions en viu.

Entre els artistes del Young Gallery Weekend hem visitat els ‘Secret Friends’ d’AnaHell a Projekteria Art Gallery i el diàleg entre les fotografies d’Israel Ariño i les escultures de Clara Gassul dins del projecte ‘La gravetat del lloc’ a Fifty Dots Gallery. També hem entrat a espais singulars de la ciutat que diversos creadors de Barcelona Gallery Weekend han intervingut artísticament. Anna Dot i Aldo Urbano ens fan reflexionar sobre la idea de còpia a les torres venecianes, mentre que Jaume Pitarch fa sonar un rellotge de butxaca de 1870 a  l’Escola Industrial.