El Liceu ha cancel·lat la propera edició del projecte Liceu a la Fresca, previst inicialment per al juliol. En un comunicat, el Gran Teatre apunta que el “context d’incertesa actual no permet planificar amb totes les condicions necessàries per tal que l’esdeveniment es desenvolupi amb èxit i qualitat“. El projecte és un dels segells de la casa que cada estiu apropen l’òpera a tota la ciutadania.

Poc marge per organitzar el projecte

Segons el Liceu, la dificultat de previsió fa que no es tingui el suficient marge de temps per organitzar un projecte que coordina diferents agents, empreses, televisions i administracions públiques. A les edicions anteriors s’han celebrat des del 2015, hi han participat més de 300 municipis. Un fet que, segons explica el teatre, implica una preparació amb un mínim de sis mesos d’antelació.

Incertesa sobre l’aforament i el toc de queda

La situació sanitària no permet preveure tampoc quines restriccions seguiran vigents d’aquí a uns mesos, com ara l’aforament permès o el toc de queda establert. El Liceu argumenta que en ser una projecció a l’aire lliure, “no es pot avançar l’hora d’emissió perquè les imatges no es veurien correctament a les pantalles amb la claror del dia”.