La iniciativa Liceu a la fresca s’està fent gran. L’òpera de Puccini es podrà veure a través de 305 pantalles de 300 municipis. A Espanya la transmissió es podrà seguir en 290 poblacions i també a Andorra, com ja es va fer l’any passat.

Liceu a la fresca Giacomo Puccini

A Barcelona:

  • Arc de Triomf. Es necessita invitació. Recollida d’entrades al Liceu a partir del 12 de juny
  • Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris. Es necessita invitació. Recollida d’entrades als comerços de l’Eix Comercial de Nou Barris i l’Eix Comercial Maragall
  • Palau Robert. Es necessita invitació. Recollida d’entrades a l’Oficina de Turisme del Palau Robert. Màxim dues per persona
  • Plaça de Salvador Seguí. Sense invitació (entrada lliure)
  • Centre Cívic Sant Martí. Sense invitació (entrada lliure)

L’espectacle ‘Manon Lescaut’, el primer gran èxit de Giacomo Puccini, es pot veure al Liceu del 7 i al 22 de juny. És un espectacle amb una coproducció a tres: el Liceu, el Teatro di San Carlo de Nàpols i el Palau de les Arts de València.

El Liceu a la fresca arriba per primer cop a la Catalunya del Nord

En l’edició d’enguany el Liceu ha decidit ampliar la iniciativa a les terres de la Catalunya del Nord. Així, poblacions com Arles, Cotlliure, Morellàs i les Illes, Perpinyà, Pesillà de la Ribera i Prats de Molló s’afegiran a la projecció en viu de l’òpera de Puccini. També per primera vegada la iniciativa s’expandeix i arribarà a Portugal (Lisboa i Porto) i a una població italiana.

El 2017 aquesta iniciativa va aconseguir que més de 100.000 persones poguessin veure l’òpera ‘Il trovatore’, de Giuseppe Verdi. Els espectadors de 166 municipis van poder gaudir de l’espectacle.

El Liceu a la fresca va iniciar-se el 2015 i s’emmarca dins de Liceu al Territori. L’objectiu d’aquest projecte és apropar l’òpera de forma gratuïta a tota la societat. Per fer possible la transmissió en directe es compta amb la col·laboració de TV3, TVE i la Ràdio i Televisió de Portugal.