brain film fest

Què?

Arriba una nova edició del Festival Internacional de Cinema sobre el Cervell Brain Film Fest, que projectarà, entre altres, 9 films relacionats amb la ment i el cervell. Del 18 al 20 de març.

Un certamen que integra el Premi Solé Tura, i que en aquesta edició, després d’aquests mesos de pandèmia, se centrarà en la fragilitat de l’equilibri psicològic, a través de pel·lícules, xerrades i tallers.

La quarta edició del festival proposa una mirada multidimensional a un Brain Crash, entès una sotragada emocional de la que poden brotar la creativitat i la millora personal.

El festival està organitzat per la Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Uszheimer i Minimal Films, en col·laboració del CCCB.Quan? Del 18 al 20 de març 2021


On? Presencial al CCCB (Montalegre, 5) / online a través de la plataforma Filmin


Com serà

  • Sota el lema Brain Crash, la programació del festival pretén reflexionar sobre la importància del benestar emocional i psicològic / Diferents experts debatran sobre els impactes multidimensionals de la pandèmia en la salut mental de la població.
  • El certamen posa en escena els millors curts i microcurts relacionats amb el cervell, que seran premiats amb el Premi Solé Tura i amb el Premi online per votació popular a la web del festival.
  • Per primer cop, aquesta edició es realitzarà en format híbrid: presencial des del CCCB i online a través de la plataforma FILMIN
  • El jurat d’aquest any està format per l’actor i director Alex Brendemühl, l’escriptora de cine Violeta Kovacsics, el fotògraf Rafa Badia i la psicòloga Eulàlia Vives.

Pel·li d’obertura: ‘The reason I jump’, dijous 18 de març 2021

La inauguració del Brain Film Fest arriba amb l’estrena a Espanya del film ‘The reason I jump’, premiat al festival de Sundance. És una adaptació del llibre de Naoki Higashida dirigida per Jerry Rothwell i guardonada amb el premi del públic al Festival de Cinema de Sundance 2020. El documental tracta sobre l’autisme i comparteix coneixements sobre la ment d’un nen afectat per aquest trastorn. El film trasllada a la ment de persones autistes i ensenya com comprendre la seva manera de pensar.


Pel·li de cloenda: ‘System Crasher’ diumenge 20 de març 2021

A la cloenda del festival es projectarà ‘System Crasher’ un film alemany dirigit per Nora Fingscheidt i protagonitzat per Helena Zengel, guanyadora del premi a millor actriu de cinema alemany i al Palm Springs International Film Festival i molts més reconeixements internacionals.
La pel·lícula està protagonitzada per una nena de 9 anys amb comportaments agressius i la seva mare, incapaç de gestionar la situació, tot i els recursos al seu abast.

(AVIAT US CONCRETAREM QUINA ÉS LA PROGRAMACIÓ D’AQUESTA EDICIÓ)