La benedicció d’animals de companyia és una tradició que els veïns del barri de Sant Antoni no estan disposats a oblidar. Com cada any, aquest dijous 17 de gener -dia de Sant Antoni Abat-, han anat fins a la capella dedicada al sant que hi ha a la ronda de Sant Pau. Ho han fet amb els seus animals de companyia per rebre la benedicció que els ha de protegir durant tot l’any.

Gossos, gats, conills i un eriçó

Entre els animals que avui han rebut la protecció del sant, hi havia nombrosos gossos, alguns gats i també d’altres menys comuns. Per exemple, un conill o un eriçó mascle, el Bolita, que viu amb la Melanie des del 2014. “La meva àvia és del barri i volia que vinguéssim, que portés el gos, que portés el Bolita i aquí estem”, explica.

Molts veïns són repetidors. La Teresa Rosich ha portat el seu gos Jack com fa cada any “per tradició”. “Abans vivia en un altre lloc i el capellà ja no sortia. Aquí sí”, diu. D’altres tenen clar l’objectiu de la visita: “El porto perquè tingui salut i perquè li ajudi el sant i duri molts anys”, assegura Montse Losada, que ha vingut amb el seu gos, l’Esteso.

Protecció per tot l’any

La benedicció dels animals al barri de Sant Antoni és una tradició de fa més de 190 anys. L’objectiu és aconseguir la benedicció del sant, patró dels animals, perquè els protegeixi de malalties o accidents durant tot l’any.