Els treballadors del Zoo de Barcelona han mostrat la preocupació pel futur de l’equipament. Ha estat aquest dimarts en una entrevista al programa ‘bàsics‘, en què han recordat que “fa dècades que es parla —del futur del Zoo— i no es concreta res“, ha explicat un membre del comitè d’empresa, Damià Gibernet. I això que, segons ha destacat, el mes de març es va concretar un pla estratègic per fomentar el benestar dels animals.


En aquest context, Gibernet ha estat contundent: “Vam fer —els treballadors— moltes renúncies per poder arribar a un consens, i ara sembla que aquell esforç i consens del principi del mandat són insuficients perquè tot plegat es vol sotmetre ara a un procés participatiu”. Aquesta suspicàcia fa recordar al representant dels treballadors del Zoo que “nosaltres sempre hem estat callats i hem fet costat a tothom que va consensuar com millorar el Zoo”, però ha etzibat a l’Ajuntament: “Ara hem dit prou, perquè no acceptem l’engany”.

Gibernet ha concretat que el consens que va permetre rubricar el nou pla director “va ser molt ampli, menys per una petita part” que, sospita, fa que el consistori aposti per un procés participatiu sobre el futur del Zoo que “no vol canviar-lo per millorar-lo, sinó aprofitar el canvi per tancar-lo tot modificant a l’últim moment les regles del joc”.

Quin és l’estat de les instal·lacions?

Enmig del debat sobre el futur de l’equipament, el comitè d’empresa recorda que, en el cas dels dofins, “fa tres anys que estan en unes instal·lacions caduques”, malgrat que la ciutat es declarés lliure de cetacis en captivitat. I ha apuntat que “dur-los a santuaris és impossible perquè encara no existeixen, i tampoc no sobreviurien en llibertat”.

Damià Gibernet ha defensat que, ara per ara, el Zoo de Barcelona és el millor indret per als animals, entre d’altres, pel compromís adquirit “de prioritzar sempre el benestar animal”.