El nou director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar, vol convertir aquest teatre en un centre de diàleg i d’experiències entre les arts i l’opera i ja té qui l’acompanyarà en aquest projecte. D’una banda, ha fitxat com a assessor artístic Àlex Ollé, el director d’escena i membre fundador de La Fura dels Baus. I, de l’altra, ha anunciat que li donen suport una llarga llista de noms rellevants de la música com Gustavo Dudamel, John Eliot Gardiner, Joahn Adams o Anne Teresa de Keersmaeker i també del món de l’art, com l’escultor Jaume Plensa.

García de Gomar ha presentat aquest dijous les línies mestra del seu projecte per al Liceu als mitjans de comunicació. Entre els objectius del nou director artístic també hi ha el de convertir tant l’Orquestra com el Cor del Liceu en ambaixadors del Teatre.

García de Gomar prendrà possessió del càrrec al setembre, a l’inici de la temporada 2019-2020 i substituirà l’actual directora Christina Scheppelmann. Els mesos que falten per al relleu permetran també facilitar el canvi en la direcció artística adjunta del Palau de la Música, el càrrec que ocupa actualment.