Debut a Barcelona de la gran dama del jazz britànic Liane Carroll. Ha estat al Jamboree, en el marc d’un conveni d’intercanvi d’artistes d’aquesta sala amb la londinenca Pizza Express Club.

La cantant i pianista Liane Carroll és una gran dama de l’escena jazz londinenca. Força desconeguda a  casa nostra, a partir d’ara aquesta escena té una petita porta d’entrada al Jamboree. I és que la sala barcelonina ha establert un acord d’intercanvi d’artistes amb la londinenca Pizza Express Club. És així com Perico Sembeat ha actuat recentment allà. Al mes de març és previst que ho faci Clarence Bekker (barceloní també adoptiu) i al juny hi haurà un tercer desembarcament encara per concretar. L’actuació de Liane Carroll al Jamboree és la primera promoguda des del Pizza Express Club.  Tot i ser una pizzeria, El Pizza Express Club és, des de fa dècades, un local jazzístic de referència a Londres, amb el permís del més famós Ronnie Scott’s Club.

Liane Carroll

Liane Carroll va començar carrera en solitari fa gairebé 30 anys. Ha gravat una desena de discos però és sobretot animal de directe. A més d’una veu càlida i potent, destaca pel domini de l’”scat” (la improvisació sil·làbica sobre la música sense significat). Carroll ha fet riure el públic amb els seus comentaris i, sobretot, l’ha fet gaudir amb un repertori eclèctic, amb el qual du al seu terreny estàndards de jazz i peces d’artistes pop. Així, ha interpretat el ‘Find a mellow’, que cantava Billy Holiday; ‘Y’ve got a friend’, de Carole King; ‘My baby just cares for me’, de Nina Simone (molt aplaudit); ‘Nobody is fault but mine’, de Led Zeppelin (del disc ‘Presence’), o ‘Take it with me’, de Tom Waits.