Aquest divendres es posa en marxa una nova edició del cicle d’hivern de Música en la Intimitat del Jardí dels Tarongers que es fa regularment a la Casa Bartomeu del barri de Pedralbes. El pianista Víctor Braojos serà l’encarregat d’obrir la programació de sis concerts, que es duran a terme fins al mes de març.  El cicle busca donar visibilitat els joves músics que no ho tenen fàcil per mostrar el seu repertori.

Promocionar els joves músics

Segons Josep Maria Busquets, president del Consell Català de la Música i programador, poder tocar en una sala com la del Jardí dels Tarongers dona als músics l’oportunitat d’estar a prop del públic i, tot i que en un inici els pot fer respecte, després es deixen portar. Els concerts duren uns 40 minuts i són sempre en divendres. No es pot reservar i des de l’organització demanen una aportació a l’entrada de 10 euros. 

Una de les novetats del cicle d’aquest any és que es podrà veure tocar el guanyador del premi Jardí dels Tarongers del Concurs Internacional de Música de les Corts de l’edició del 2018 que organitzen l’Escola Atempo i el districte de les Corts. Es tracta del pianista Álvaro Mur, que hi tocarà el proper 25 de gener.

En la programació d’hivern d’aquest any també es podrà veure el Trio Jakob, el proper 15 de febrer, el pianista Christian Grovlen, el 22 de febrer, la soprano Anabel Real i l’arpista Esther Pinyol el 8 de març i el DeLis Duo el proper 22 de març.

Un escenari molt particular

Tots els concerts del cicle es fan a la Casa Bartomeu, que en el passat va ser el domicili de l’empresari i mecenes Josep Bartomeu. Mentre hi vivia, va convertir l’espai i el jardí -anomenat Jardí dels Tarongers- en un centre musical molt destacat on fins i tot es va fer la presentació de Victòria dels Àngels. Quan va morir, l’any 80, Bartomeu va deixar la casa en herència a la Generalitat amb la voluntat que sempre es dediqués a la música.

Va ser el  Centre de Documentació Musical de la Generalitat de Catalunya fins al 2000, quan l’espai va quedar en desús durant mes de 10 anys. Ara, en fa quatre que el Consell Català de la Música va demanar a la Generalitat fer-se’n càrrec per poder celebrar-hi concerts. A l’hivern els concerts es fan a la sala principal de la casa, que disposa d’una acústica molt bona i que està decorada amb pintures d’Antoni Vila Arrufat. A l’estiu, en canvi, els concerts se celebren al jardí.