Be.Real

La xarxa social BeReal. vol competir amb Instagram amb una filosofia oposada al gegant de Facebook. El nom ja deixa entreveure la finalitat de BeReal: no hi ha filtres i els usuaris tenen dos minuts per penjar la foto d’allò que estan fent en aquell moment.

La foto que comparteixes és doble. Una autofoto acompanyada de la fotografia d’allò que estàs veient. Per veure la teva reacció davant del moment que estàs compartint. La gran diferència amb Instagram és que no pots penjar la foto quan vols. L’aplicació et notifica a tu i els teus amics per pujar una fotografia d’allò que estàs fent i tens dos minuts per compartir-la. Un contingut efímer que també recorda a Snapchat i que s’està popularitzant entre els joves.

Les característiques clau de BeReal.

  • Les fotografies no es poden penjar quan vols, sinó quan l’aplicació t’avisa.
  • No hi ha filtres, no pots retocar la fotografia que penges.
  • Tens dos minuts per fer la fotografia i compartir-la amb els teus amics. Si no fas la foto durant els dos minuts, ja no podràs compartir-ne cap. Cada publicació es pot comentar.
  • Les fotografies poden compartir-se només amb els amics, es poden fer públiques per a tothom i també es poden localitzar. Un cop passen 24 hores, les fotos s’esborren.
  • Les “stories” o continguts penjats es poden compartir com una foto en altres xarxes socials o plataformes de missatgeria.