La gran cita amb la novel·la negra de Barcelona d’aquest 2022 acaba aquest diumenge. La 17a edició de BCNegra ha aplegat un total de 6.500 assistents presencials i 2.000 espectadors han optat per seguir el festival de manera virtual. El 2021, precisament, per les circumstàncies de la pandèmia, només es va poder fer en línia i va arribar a triplicar l’audiència de l’any precedent amb 35.000 espectadors.

El retorn a la presencialitat ha marcat la programació del festival d’enguany, que va donar el tret de sortida el dijous, 3 de febrer i, una vegada més, ha estat comissariat per Carlos Zanón. En total hi havia 167 participants convocats, entre autors i moderadors.

Tot i haver tornat a la presencialitat, la pandèmia encara ha deixat notar els seus efectes. Els escriptors Hakan Nesser i Dominique Manotti van haver de cancel·lar la seva participació per prevenció. Eduardo Mendoza i el guanyador del premi Pepe Carvalho, Don Winslow, tots dos amb baixa mèdica, van fer les seves intervencions de manera telemàtica.