La pandèmia ha respectat l’edició d’enguany i la diada castellera de Santa Eulàlia s’ha pogut celebrar. La plaça de Sant Jaume s’ha omplert de gom a gom i de colors amb les camises de les diferents colles de la ciutat. Les vuit han fet gala dels seus millors castells en una diada que s’adapta a la situació sanitària i presenta un format excepcional. Cada colla ha pogut decidir si participava amb una actuació completa, amb tres castells i pilars, o només amb pilars.

Esperança i il·lusió en la tornada dels castells a les places

Els caps de colla de les diferents formacions, com l’Adrià Soler de la colla Castellers del Poble Sec, o l’Àlvar Villegas de la colla Castellers de la Sagrada Família, ho tenen clar: tenen ganes de tornar a l’activitat. La pandèmia els ha afectat i, per això, han posat tots els esforços per poder preparar bé la tornada a la normalitat. Ara esperen que l’evolució epidemiològica els respecti i puguin mantenir la temporada prevista sense restriccions.

La pandèmia ha fet replantejar o ampliar gustos i aficions a moltes persones, i això ha fet que les colles es presentin a Sant Jaume amb cares noves que se sumen a les habituals i als incondicionals de tota la vida. Els veterans ensenyen amb emoció com es viu una diada com aquesta, i esperen que els agradi i mantinguin l’afició.

Diada a l’antiga amb castells simultanis per celebrar la represa

L’última diada castellera durant les Festes de Santa Eulàlia va ser al febrer del 2020. La cita va posar fi al seu propi record, el 4de8 dels Castellers de Barcelona, que va ser el castell sostre de l’any, igualat posteriorment pels Castellers de Sabadell i els Castellers de la Vila de Gràcia.