Barcelona és la població amb més bastoners de Catalunya, però fins ara no tenia una colla única que representés tota la ciutat. Per això ha nascut el Ball de Bastons de Barcelona, que no és una colla independent sinó l’aplec de totes les colles de la ciutat.

Amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, la nova agrupació de bastoners ha fet una cercavila acompanyada de les colles bastoneres de Montblanc i Igualada. La plaça de Catalunya ha servit com a punt de trobada de les colles a les 12 h. Han actuat conjuntament a punts com l’avinguda de la Catedral i han acabat a la plaça de Sant Jaume, on s’ha fet l’acte protocol·lari de lliurament de banderí.

L’agrupació Ball de Bastons de Barcelona ha presentat un projecte musical amb peces inèdites a càrrec de la formació musical La Rambla de Ball de Bastons. El conjunt de les colles barcelonines és un conglomerat d’estils amb cinc balls propis i noves coreografies com la ‘Ramoneta’ de Joan-Josep Llobat Novella, ‘La dretana’ de Joan Cuscó, o el ‘Trencafiles’ creat per Marta Pujades i Garriga.