La música ha tornat a la Casa Bartomeu. En aquesta sala s'hi fan concerts de 45 minuts, que serveixen per donar a conèixer joves músics com l'Imma. A començaments del segle XX era la casa privada de l'empresari Josep Bartomeu, un mecenes de la música, que organitzava concerts en aquest sala i als jardins. Ara, és propietat de la Generalitat, que l'ha cedida al Consell Català de la Música. JOSEP MARIA BUSQUETS, president del Consell Català de la Música "Va obrir la casa a tothom gratuïtament, va fer cicles de concerts que durant els anys 40 i 50, concretament, va ser un dels punts en què feien referència a Europa de bona part de les estrenes del món de la música. Jo en tinc un record, vaig venir a tocar en aquest jardins i vaig poder veure l'ambient que s'hi respirava." Quan va morir Bartomeu, l'any 80, va deixar la casa en herència a la Generalitat, amb el condicionant que sempre es dediqués a la música. És per això que, just després de la seva mort, es va convertir en el Centre de Documentació Musical de la Generalitat fins a l'any 2000, quan tota a bibliografia es va traslladar i la casa va quedar sense ús. Després de més de 10 anys buida, el Consell Català de la Música ha volgut que tingués el mateix ús que li donava Bartomeu: la promoció de nous talents musicals. IMMA TREPAT, pianista "Em sembla molt bé, no només perquè es recupera un espai molt emblemàtic per a Barcelona sinó que l'objectiu és potenciar joves intèrprets." De moment, els concerts es fan a l'interior però a l'estiu es traslladaran als jardins. Els organitzadors tenen el suport del districte de les Corts, que vol que cada vegada més persones pugin fins a Pedralbes per fer ús d'aquest nou equipament.

Els concerts es fan a la sala de concerts, a l’interior de la casa, però a l’estiu es faran als Jardins dels Tarongers. La casa és propietat de la Generalitat, que la va rebre com a herència de Josep Bartomeu, amb el condicionant de dedicar-la sempre a la música. Bartomeu era un empresari i mecenes català. Va comprar la casa a començaments del segle XX i la va reformar amb un estil marcadament noucentista. L’espai consta d’un pati, anomenat el Jardí dels Tarongers. Bartomeu va convertir casa seva en un centre d’intensa activitat artística, especialment musical. Va organitzar cicles de concerts que anaven des de l’òpera fins a la música de cambra o al cant coral.

Després de la mort de Bartomeu, la casa es va convertir en el Centre de Documentació Musical de la Generalitat de Catalunya fins a l’any 2000. Després de més d’una dècada tancada, el Consell Català de la Música va demanar a la Generalitat gestionar-la per tal d’impulsar-ne la recuperació, sota el lideratge de Josep Maria Busquets.