Aquest divendres també s’il·luminaran una vintena d’instal·lacions en places i edificis emblemàtics i tornaran les projeccions a les façanes. Es decoraran patis i carrers com el Verger del Museu Marès, el Palau Moja o la Casa de l’Ardiaca, on se simularan les llàgrimes de Santa Eulàlia.

Entre altres propostes, es podrà veure una xarxa de llum per a l’Ateneu Barcelonès, una llum d’aigua al Pati Llimona, una nevada en forma de llum al porxo del Saló del Tinell o pèndols lluminosos i sonors al Palau Sessa – Larrard del carrer Ample.

Per visitar tots les instal·lacions que estaran obertes divendres i dissabte a partir de les 18.30 h i fins a la mitjanit i diumenge fins a les 23 h es podran fer tres itineraris coordinats per l’Associacio Professional de Dissenyadors d’Il·luminació (APDI). Per fer les visites guiades cal inscripció prèvia i tenen lloc divendres, dissabte i diumenge a les 19 h.

El mapatge de vídeo Barcekholm tornarà a la façana de l’Ajuntament per Santa Eulàlia i, de divendres a diumenge, la Casa Milà també s’il·luminarà amb l’espectacle ‘La Pedrera, emocions en moviment‘.

El ball de l’Àliga inaugura les festes

A més de la festa de la llum, aquest divendres també s’inicia el programa d’actes de cultura popular de les festes d’hivern de la ciutat amb la cercavila de l’Àliga de la Ciutat a partir de les 20 h.

El recorregut s’iniciarà a la plaça de Sant Jaume i passarà per vies com el carrer de l’Argenteria, el passeig del Born i el Fossar de les Moreres fins a arribar a Santa Maria del Mar cap a les 20.50 h, aproximadament. Allà, com és tradicional,  tindrà lloc el ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica.

L’Àliga estarà acompanyada de La Coronela de Barcelona, els Ministrers de la Ciutat, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda.

Castells il·luminats

Quan l’Àliga iniciï el recorregut, serà el torn de la Colla Castellera Jove de Barcelona, que aixecarà els primers castells il·luminats de la història a la plaça de Sant Jaume. Els castellers portaran vestits il·luminats, fet que convertirà la representació castellera en una exhibició inèdita i aixecaran a la plaça el 3d6 i el 4d6.

Activitats fins al 12 de febrer

Durant les Festes de Santa Eulàlia les cercaviles i correfocs faran passejar i ballar pels carrers una gran varietat de figures que formen part de la imatgeria històrica i festiva de la ciutat.

Entre les cercaviles i balls més antics i significats destaquen els del Seguici de Santa Eulàlia, diumenge 8,  o la passejada de les Laies, dijous 12, que aplega totes les gegantes de Ciutat Vella. A la festa d’enguany també hi participen el conjunt geganter i el bestiari de correfoc de Manresa, la ciutat convidada de 2015.

En l’àmbit de la dansa, destaca l’estrena de la colla Ball de Bastons de Barcelona, una formació creada per totes les colles bastoneres de la ciutat. Una altra novetat és la reproducció de la bandera de Santa Eulàlia confeccionada per encàrrec de l’associació de recreació històrica La Coronela de Barcelona, que en farà donació a l’Ajuntament, diumenge 8 al matí, després de desfilar pels carrers de la ciutat.

Els museus també se sumaran a la celebració obrint les portes els dies 6, 7, 8 i 12 de febrer a un gran nombre d’exposicions, tallers, conferències, representacions i altres activitats destinades a públics de totes les edats.