El Centre Cívic Barceloneta

acull la setzena edició de “Barceloneta Residents”, una exposició de diversos estils i tècniques a càrrec d‘artistes que viuen al barri o que hi tenen un fort vincle. És la manera de mostrar als veïns la riquesa creativa que s’amaga en aquest barri mariner. 

Temàtiques diverses

Postals que denuncien la situació en què malviuen molts refugiats. Aquesta és la proposta cultural que la poetessa i il·lustradora Noemí Morral ha fet per a la setzena edició de  la mostra “Barceloneta Residents”. Va conèixer a través d’un testimoni que havia viscut de primera mà la situació dels refugiats de l’illa grega de Quios i ho va tenir clar: “Quan em va arribar la convocatòria de l’exposició de ‘Residents’ vaig pensar que volia fer alguna cosa per reivindicar la situació d’aquests camps de refugiats”.

“Barceloneta Residents”, aparador d’artistes

“Barceloneta Residents” aplega artistes de diferents disciplines. Participen en obres fetes per a la convocatòria o bé mostren treballs realitzats mesos enrere. N’hi ha que no han fallat a cap edició. La Pati Fernández ha participat en gairebé totes les mostres, ja que considera que “és un punt molt important de posar en comú amb altres companys quina és la teva visió i la teva perspectiva d’obra i per una altra banda donar a conèixer la teva projecció o la teva realització en l’àmbit artístic”.

Cartells de festa major

L’exposició també serveix per mostrar els cartells que han optat enguany per ser la imatge de la festa major del barri. El Guillem Roig ha estat el creador del cartell guanyador. Com a veí des de fa uns quants anys del barri, ho tenia clar. “Al final sabia quins elements hi havia, quins elements eren els protagonistes de la festa major i em vaig guiar una mica per aquestes elements i afegir el tema del mar”.

Les obres de “Barceloneta Residents” estan distribuïdes en dues sales del Centre Cívic Barceloneta. Es podran visitar fins al 18 d’octubre.