El Centre Cívic de la Barceloneta acull la quinzena edició de “Barceloneta residents”, una exposició de diversos estils i tècniques a càrrec d’artistes que viuen al barri o que hi tenen un fort vincle. La cita s’ha fet indispensable per a molts artistes ja que és l’ocasió de mostrar als veïns la riquesa creativa que s’amaga en aquest barri mariner. A més, per primera vegada, en aquesta edició s’exposen els cartells que es van presentar al concurs per ser la cara de la Festa Major de la Barceloneta 2018.

Una setantena d’artistes participen en la “Barceloneta residents”

Les obres no han de ser creades especialment per a aquesta mostra. Això és el que passa amb una de les fotografies fetes per en Vicens Forner, que presenta una instantània de fa tres anys.“Tenim retingut a la memòria un barri que contínuament va evolucionant i que faig amb la càmera és mirar de captar encara les imatges que arrosseguem dins el cor”.

D’altres, com la Noemí Moral, hi participen amb una obra que, tot i no ser inèdita, sí que l’ha creada especialment per a la mostra. “Presento poemes i dibuixos més representatius de diferents llocs del barri i que per a mi també tenien un significat una mica profund”.

Propostes de cartells festius

La mostra, a més, acull per primera vegada els treballs que es van presentar per al concurs del cartell de la festa major del barri d’enguany. El guanyador va ser el presentat per la Victoria Giró. “Vaig pintar pensant que hi apareguessin elements fonamentals del barri i que sempre apareixen a la festa, com el canó o els veïns pels carrers“.

L’exposició, que està distribuïda en dues plantes del Centre Cívic Barceloneta, es pot visitar fins al 19 d’octubre.