(ACN) El grup barceloní Manel publica aquest divendres el cinquè disc, titulat ‘Per la bona gent‘. Ho fan després d’haver presentat al setembre el single que dona nom a aquest àlbum. En aquesta publicació, la banda barcelonina continua fidel al sentit melòdic i a les lletres poc convencionals amb un predomini del so electrònic, que ja va caracteritzar el seu projecte anterior, ‘Jo competeixo‘. Per la bona gent’, però, també s’acosta a la música urbana, amb diverses incursions als ritmes de rap, hip-hop o trap.

El repte del directe

Un dels reptes principals del nou disc serà traslladar-lo al directe. A diferència dels primers projectes discogràfics, ara hi haurà diversos elements que estaran gravats i que s’hauran de produir a través de sintetitzadors. Això obligarà tots els components de Manel a tocar “a la mateixa velocitat”, amb claqueta i seguint pautes. Lluny queden els concerts més acústics i amb l’ukelele del 2008, una imatge que molts encara associen al grup. “La meva fotografia amb l’ukelele ha quedat congelada, suposo que l’arrossegaré sempre”, bromeja Guillem Gisbert.

Bonet, Sisa i Els Pets, presents al disc

En aquest àlbum, Manel ha volgut incloure un fragment de la cançó de Maria del Mar Bonet, ‘Alenar’. Però no és l’únic préstec que han fet de músics catalans. Jaume Sisa i Els Pets també hi col·laboren. “Li vam proposar col·laborar amb nosaltres, va dir que s’hi veia i ho vam tirar endavant”, narra el bateria de Manel, que en el nou disc també han inclòs un “sample” del ‘Vine a la festa’ d’Els Pets, dues estrofes de Jacint Verdaguer o una frase que passa quasi inadvertida de Lluís Llach.

Esgotades les entrades pel primer concert

El concert de presentació d’aquest nou disc serà  el 16 de novembre al Cruïlla de Tardor. Es farà al Poble Espanyol i les entrades ja estan exhaurides.

Cues per aconseguir el disc signat de Manel

Els fans del grup Manel han fet cua a l’FNAC per aconseguir el nou àlbum signat de Manel. Equipats amb el disc compacte o el vinil de ‘Per la bona gent’, els admiradors han esperat pacientment el seu torn. Un cop dins del centre comercial han pogut parlar directament amb els quatre components del quartet barceloní. Alguns fans han reconegut que el so més electrònic i distorsionat del nou treball de Manel els ha impactat.