La 52a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya torna a Sitges fins al 13 d’octubre. Àngel Sala dirigeix aquest certamen que, enguany, inclou 171 pel·lícules en set espais de projecció, 20 catifes vermelles per veure alguns dels 310 convidats i activitats paral·leles com classes magistrals, exposicions, presentacions de llibres, taules rodones, etc.

Entre tanta programació, escollim nou títols que, per motius diversos, han generat moltes expectatives.

1

‘El camino’

Vince Gilligan, 2019

La seqüela de ‘Breaking bad’ protagonitzada pel personatge de Jesse Pinkman és una de les pel·lícules més esperades del festival. Es recomana haver vist la sèrie sencera abans perquè l’acció comença tot just després dels últims esdeveniments de l’últim episodi.

2

‘The lighthouse’

Robert Eggers, 2019

Robert Eggers ja va impressionar al públic del festival de Sitges del 2015 amb la pel·lícula ‘La bruixa’. Ara torna amb ‘The lighthouse’, que arriba de guanyar un premi Fipresci en el festival de Canes. A més, la pel·lícula està interpretada per dos grans actors: Willem Dafoe i Robert Pattinson.

3

‘In the tall grass’

Vincenzo Natali, 2019

Aquesta producció de Netflix que inaugura el festival està signada per Vincenzo Natali, director de la pel·lícula de culte ‘Cube’. La història està basada en un relat de Stephen King i Joe Hill i un dels actors principals, Patrick Wilson, la presentarà al públic del festival.

4

‘The lodge’

Severin Fiala i Veronika Franz, 2019

Veronika Frank i Severin Fiala ja van guanyar el premi Méliès d’argent a l’edició del 2014 per ‘Goodnight mommy’ i ara presenten ‘The lodge’, que torna a posar el focus de la por en la figura materna, en aquest cas la madrastra.

5

‘Bacurau’

Juliano Dornelles i Kleber Mendonça Filho, 2019

El brasiler Kleber Mendonça Filho va rebre molt bones crítiques per la pel·lícula ‘Aquarius’, estrenada el 2014 amb Sonia Braga com a protagonista. A Sitges 2019 estrena una pel·lícula que aposta pel realisme màgic en un poble que s’adona que està desapareixent.

6

‘Riot girls’

Jovanka Vuckovic, 2018

La directora fa tota una vida que està vinculada al fantàstic des de la programació i l’escriptura. Després de realitzar alguns curts, la canadenca debuta en el llargmetratge amb una història situada en un futur postapocalíptic en què els adults han estat esborrats del mapa.

7

‘Suicide tourist’

Jonas Alexander Arnby, 2019

Nikolaj Coster-Waldau, conegut per interpretar Jamie Lannister a la sèrie ‘Joc de trons’, serà un dels convidats d’honor del festival i hi presentarà la pel·lícula danesa ‘Suicide tourist’, de Jonas Alexander Arby.

8

‘Paradise hills’

Alice Waddington, 2019

Alice Waddington és el pseudònim d’Irene, una realitzadora de Bilbao que debuta amb aquesta pel·lícula que va ser seleccionada per projectar-se en el festival de Sundance. És una de les 20 pel·lícules dirigides per dones que programa enguany el festival.

9

‘Corporate animals’

Patrick Brice, 2019

Demi Moore torna a la pantalla gran en una pel·lícula que planteja què passa quan els treballadors d’una empresa fan una sortida amb la directora i queden atrapats amb ella en unes coves.