El Charco, el Festival de las Afueras torna a celebrar-se del 2 al 6 d’octubre a diferents espais de la Trinitat Vella. És la segona edició del certamen, promogut per l’entitat de joves Maletas Viejas i en col·laboració amb altres entitats del barri, que porta per títol Diálogos.

Espectacles infantils, projeccions, poesia, teatre als comerços o concerts són alguns de la desena d’actes gratuïts i per a diferents tipus de públics inclosos en el festival El Charco. Les propostes es realitzaran al centre cívic del barri, a la plaça i el Parc de la Trinitat i a diferents carrers del barri. La voluntat del certamen és, segons els organitzadors, “descentralitzar la cultura i donar veu a projectes emergents i joves”.

A més, destaquen l’espectacle de monòlegs solidaris que diumenge, 6 d’octubre, se celebrarà al CEM Trinitat Vella. Aquest és l’únic acte de pagament —dos euros l’entrada anticipada i quatre en taquilla— i servirà per recaptar diners i destinar-los a ACNUR, a favor de les persones refugiades.

Generar diàlegs

El fil conductor d’aquesta segona edició del festival és el diàleg. Segons Dani Ruiz, membre de l’entitat organitzadora, en aquesta convocatòria es pretén “bastir ponts entre persones de diferents edats, cultures o ideologies” mitjançant llenguatges diversos. En aquest sentit, l’exposició col·laborativa “Diálogos” mostra el resultat d’aquestes converses. 10 joves artistes han realitzat una obra plàstica a partir de les vivències de 10 persones grans del barri i es troben exposades al Centre Cívic Trinitat Vella.

Programació més treballada

Aquesta és la segona edició del festival El Charco. En la primera edició la temàtica van ser la dona i la perifèria. Segons Maletas Viejas, la programació d’aquesta edició és més curosa i, a més, ha comptat amb la col·laboració de més voluntaris, una quinzena, per preparar el festival.