La Rambla s’ha tornat a omplir de més colors de l’habitual en una nova edició de Les Festes del Roser. Des d’aquest dissabte i fins al proper dijous, dia 11, hi haurà diverses activitats per reivindicar la presència de les flors en aquest espai emblemàtic de la ciutat.

Els Amics de la Rambla diuen que amb aquesta festa es vol reivindicar el paper del Gremi de Floristes a Barcelona. “No es pot entendre Barcelona sense la Rambla, ni la Rambla sense les flors”, explica Fermí Villar, el seu president.  En aquest sentit, demana que des del consistori es prenguin mesures per evitar que la continuïtat d’aquests negocis al passeig estiguin en perill. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha convidat també els veïns que es tornin a fer seu aquest espai.

Una flor, un desig

Una de les activitats més destacades, des de fa set anys, és l’ofrena floral a la Mare de Déu del Roser. Durant tot el matí de dissabte s’han repartit 4.000 roses de diferents colors entre les persones que han passejat per la Rambla i els han convidat a demanar un desig a la patrona.

Les catifaires del Raval

Un any més, i ja en van quatre, les Catifaires del Raval també han participat en les festes creant una catifa floral al mateix mural de Miró. Hi han participat una trentena de persones i s’han utilitzar per cobrir tota la superfície, més de 10.000 flors.