“Joc” és el nom de la nova exposició de l’artista Març Rabal, que es pot veure al Centre Cívic Pere Pruna fins al 26 d’abril. La mostra és fruit del Premi de Pintura Tat Vilà 2018, que es va atorgar a l’artista i que té l’objectiu de promocionar creadors contemporanis i fer difusió artística. Aquesta és la primera edició del Premi Tat Vilà, que organitza el Traç – Centre d’Expressió Plàstica, molt emblemàtic a Sarrià, i que ja ha obert inscripcions per a la segona edició.

Collage amb matèria retrobada

A l’exposició es mostren ‘Terra batuda’, el quadre premiat, i una vintena d’obres de Març Rabal, artista barcelonina criada a Sarrià – Sant Gervasi i amb 15 anys de trajectòria artística. Les seves obres es caracteritzen per les formes geomètriques creades a partir del collage de papers i cartrons antics, que conserven escrits de fa dècades.

Geometria sobre paper

Les seves obres són figuratives i d’altres evolucionen cap a l’abstracció que representen els terrenys de joc de la seva infantesa: les pistes de tenis i de frontó. Mitjançant la composició d’escenaris geomètrics de plans i de volum es creen obres figuratives i d’altres d’abstractes jugant amb les formes geomètriques que abans formaven les figures. Març Rabal vol donar més dinamisme a la seva creació, per això també crea vídeos de “stop motion” en què dona vida als seus quadres.