Els anys 70 despertaven al so del ‘Power to the people’ de John Lennon, però si la vida de DeeDee Halleck fos una cançó el seu títol aniria més enllà: ‘Television to the people’. L’activista i pionera en la defensa de la televisió lliure ha participat de la 27a Mostra de Films de Dones de Barcelona al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (La Bonne).

Per a la pensadora nord-americana, els mitjans de comunicació convencionals són la principal arma que utilitza el capitalisme per marcar el pensament de la societat. En canvi, si els mateixos mitjans es posen a disposició del públic (el que als EUA es va concretar als anys 80 en la Public Access Television) aquests es converteixen en una eina d’empoderament per a les comunitats. DeeDee Halleck és fundadora de projectes com Paper Tiger TV i Deep Dish TV, canals que posen a disposició de la ciutadania infraestructures i recursos per explicar la realitat de forma independent.

 

Taller de guerrilla audiovisual

DeeDee Halleck ha impartit a Barcelona un taller de guerrilla audiovisual en què prop d’una trentena de partipants han après les metodologies de treball de Paper Tiger TV. El tema escollit ha estat el conflicte per l’ampliació del MACBA a la Capella de la Misericòrdia. Televisió ‘handmade’, creativa i a peu de carrer.  El resultat del taller es va projectar juntament amb la resta de treballs de Halleck.

 

Fins al 26 d’abril encara es podrà veure a la Sala Bentrobades de La Bonne la instal·lació audiovisual en loop ‘La revolució televisada’ amb un selecció de films de Paper Tiger i Deep Dish.