Aleix Turón i Joan Delgado són dos nois de l’Empordà que poden dir que s’han fet amics, sobretot, gràcies a la música. De Figueres l’un, i de Torroella de Montgrí l’altre, va ser a Barcelona on, cap al 2014, van decidir fundar la banda Cala Vento. En aquells inicis, el músic i productor Èric Fuentes ja es va fixar en ells, va saber veure el talent de la jove formació i els va produir el primer disc. I així va començar el camí d’aquest duet amb esperit pop-rock, que ja ha tocat al Primavera Club o al South by Southwest, i que ha cantat als grans dies, ha viatjat a una illa deserta i s’ha envoltat de gent com tu. Ara, el grup Cala Vento pateix un ‘Balanceo’ al seu tercer disc i per això nosaltres els convidem a l”Àrtic’, on sempre fem tot el possible per mantenir l’equilibri.

 

Un duet en constant “balanceo”

Cala Vento presenta un tercer treball entre el pop i el rock, entre les reflexions sobre el seu dia a dia i la crítica social, entre l’espontaneïtat i la reflexió, i entre l’autoproducció i la feina amb l’Èric Fuentes. Aquest gronxament, aquest “balanceo” és el principal tret del nou àlbum de la formació de l’Empordà, que supera un debut ple d’èxit i un segon disc amb l’obligació d’emmirallar-se amb el primer. Amb aquest treball, l’Aleix i el Joan s’inspiren en els ritmes dels britànics Prefab Sprout que els va mostrar Èric Fuentes, quasi bé un tercer membre de la formació.

Més temps, més reflexió

Els dos primers treballs dels Cala Vento van ser produïts per BCore, però a ‘Balanceo’ són ells mateixos, a través de la seva discogràfica Montgrí, els qui s’encarreguen d’editar el disc. Això els ha permès agafar-se amb més calma el procés de gravació, polir les cançons, escriure-les amb els termes més adequats, compondre la música més escaient i, al final, publicar un treball que parla d’una societat malalta, amb un capitalisme desfermat, però també dels sentiments de l’individu i de la seva capacitat de canviar les coses. Amb ‘Balanceo’, Cala Vento supera la prova del tercer disc i demostra que, sempre amb la guitarra i la bateria, tenen una llarga carrera en el paisatge de la música.