El Gremi de Llibreters espera que la diada de Sant Jordi sigui una jornada bona tant de públic com de vendes, i que el sector continuarà en “la tendència positiva de recuperació”. Enguany el 23 d’abril és just l’endemà del Dilluns Sant i per això el gremi preveu que molts comerços que obriran el 22 d’abril (ja que és un dels festius que la llei permet fer-ho) acumularan vendes importants. El sector ha destacat que hi haurà una sortida important de literatura infantil i juvenil, com ja ha estat habitual els últims anys.

Els ciutadans tindran l’oportunitat de triar entre els més de 50.000 títols que es podran trobar a les parades i llibreries. L’any passat la facturació per la festivitat de Sant Jordi va arribar als 22 milions d’euros, un 2 % més que al 2017.

Creixen les parades de llibres

El Gremi de Llibreters ha explicat que hi haurà més parades a tots els barris de la ciutat. El passeig de Sant Joan acollirà els volums dedicats a la literatura infantil i juvenil, el còmic i l’àlbum il·lustrat. I com ja va passar el 2018, per facilitar la mobilitat de les persones pel centre hi haurà espais de llibres a la Diagonal, al carrer del Consell de Cent i a Còrsega, i evitar així aglomeracions. Aquests carrers connecten amb el passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya, espais tradicionals de vendes de llibres per Sant Jordi.

Enguany s’incorpora una nova àrea de parades de llibres. Serà la plaça de Vicenç Martorell, al barri del Raval. Aquí es trobaran títols relacionats amb el disseny, l’art i la fotografia. A Barcelona hi haurà més de 200 parades de llibreries agremiades.

D’obres, es preveu que se’n venguin de tot tipus. La presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, ha assegurat que “quan veiem el resultat de les vendes es constatarà que s’ha venut de tot: molt llibre infantil i juvenil i novel·la, però també d’assaig, cuina… més enllà dels títols més venuts”.

parades llibres Sant Jordi

Exportar la festa del llibre a Buenos Aires

El gremi ha treballat amb la Feria Internacional del Libro (FIL) de Buenos Aires per exportar la festa a la capital de l’Argentina, Buenos Aires. Precisament aquest any Barcelona serà la ciutat convidada d’honor al FIL.