robot dreams oscars 2024

‘Robot dreams’, el bateig en l’animació del cineasta Pablo Berger, ha estat nominada als Oscars 2024. La producció barcelonina escollida candidata a recollir l’estatueta en aquesta categoria es va veure per primer cop a la gran pantalla a la Secció Oficial de Canes i ja ha recollit el premi a la millor pel·lícula d’animació per l’Acadèmia Europea.

‘Robot dreams’, les aventures d’un gos i un robot

La pel·lícula és una producció barcelonina de l’empresa Arcadia Motion Pictures i explica les aventures d’un gos que compra un robot perquè li faci companyia. Es tracta d’una història sobre la soledat, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua.

Els rivals de ‘Robot dreams’ com a millor llargmetratge de l’any als Oscars són ‘Spider-Man: Creuant el Multivers’, ‘Nimona’, ‘El chico y la garza’ i ‘Elemental’.

El film d’animació ha aconseguit cinc nominacions als premis de l’Associació Internacional de Pel·lícules Animades (Annie) a millor pel·lícula independent, millor direcció, millor guió, millor disseny de personatges i millor ‘storyboard’. A més, està nominada a quatre premis Goya, millor pel·lícula d’animació, millor guió adaptat, millor música original i millor muntatge.

A banda, el passat mes de desembre es va alçar com a millor pel·lícula d’animació dels premis europeus de cinema.

‘La societat de la neu’ també competirà als Oscars 2024

‘La societat de la neu’, del director barceloní Juan Antonio Bayona, també participarà en la cursa pels Oscars 2024 de l’Acadèmia de Hollywood. En aquest cas, el film competeix en dues categories i opta a guanyar dues estatuetes: com a millor pel·lícula estrangera i millor maquillatge i perruqueria.

La cerimònia d’entrega dels Oscars serà el proper 10 de març al Teatre Dolby de Los Angeles, als Estats Units.