la sociedad de la nieve oscar 2024

‘La societat de la neu’, pel·lícula del director barceloní Juan Antonio Bayona, ha estat nominada als Oscars 2024 de l’Acadèmia de Hollywood com a millor pel·lícula estrangera. La llista de nominats dels premis s’ha fet pública aquest dimarts. El film competirà per aconseguir l’estatueta en els premis que s’atorgaran el proper 10 de març al Teatre Dolby de Los Angeles, als Estats Units.

La pel·lícula també està nominada en la categoria de millor maquillatge i perruqueria i, per tant, opta a guanyar dues estatuetes.

El cas dels supervivents d’un vol als Andes

‘La societat de la neu’ recrea el cas real dels supervivents del vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana a la serralada dels Andes el 1972. L’avió viatjava des de l’Uruguai fins a Xile amb l’equip de rugbi Old Christians Club de l’Uruguai.

La barcelonina ‘Robot dreams’, també a la cursa dels Oscars

‘La societat de la neu’ no és l’única pel·lícula amb segell barceloní que competirà a la cursa dels Oscars. ‘Robot dreams’ també està nominada, en aquest cas en la categoria de millor film d’animació. La cinta, dirigida per Pablo Berger, explica les aventures d’un gos i un robot.

‘La societat de la neu’, sense el Globus d’Or

El treball de Bayona competia pel Globus d’Or a millor pel·lícula de parla no anglesa però es va quedar sense premi. El film ‘Anatomia de una caída’, de Justine Triet, es va endur l’estatueta.

La pel·lícula, produïda per Netflix, es va estrenar a les grans pantalles el 15 de desembre i a la plataforma, el 4 de gener.