El president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, ha assegurat que l’edició d’aquest Sant Jordi 2022 serà històrica: “Serà un Sant Jordi dels més rellevants de la història”. A Barcelona hi haurà com a novetat la superilla de parades a l’Eixample amb l’eix principal al passeig de Gràcia, que tindrà parades de punta a punta, tant de llibres com de roses. En la roda de premsa, Tixis ha explicat que, si funciona aquest format, es consolidarà per a les properes edicions d’aquesta festa. Tots els organitzadors de Sant Jordi creuen que el nou model té un gran recorregut i es pot replicar en altres edicions. Serà una festa que vol ser una cita similar a les prèvies a la pandèmia.

Xifra rècord de parades

A la ciutat hi haurà 300 parades per a espais professionals, 170 de les quals seran per a signatures d’autors i 103 estaran situades davant de les llibreries per evitar aglomeracions a dins dels establiments.

La rambla de Catalunya, sense parades de llibres

A la rambla de Catalunya no hi haurà parades de llibres, però sí d’entitats socials. Això s’ha fet per evitar tantes aglomeracions al llarg d’aquest carrer.

A la Rambla hi haurà parades de llibreries del barri a l’altura de Canaletes, a la part mitjana hi haurà les floristes i, a la part baixa, s’hi instal·laran parades d’entitats.

El regidor de Cultura, Jordi Martí, ha afirmat que és una molt bona notícia treure cotxes de la ciutat per posar-hi llibres, com passarà per Sant Jordi al centre de la ciutat. A més, ha explicat que tots els districtes de Barcelona tindran petites superilles de vendes de llibres i roses. Per exemple, a Gràcia n’hi haurà a la plaça de la Vila i a la plaça de Salmeron, i a Ciutat Vella estaran situades a la plaça Reial i al passeig de Lluís Companys, que enllaçarà amb el passeig de Sant Joan.

Què sabem del Sant Jordi 2022 a Barcelona?

La novetat principal del Sant Jordi 2022 a Barcelona és que el centre de la ciutat tindrà una superilla literària. Això vol dir que hi haurà un espai delimitat exclusiu per als vianants, per on els vehicles no podran circular. Això, segons l’Ajuntament de Barcelona, permetrà gaudir amb més tranquil·litat de les parades de roses i llibres a vies emblemàtiques com el passeig de Gràcia. A banda de la superilla, hi haurà nou espais més delimitats per gaudir de la diada i dedicats exclusivament als professionals de la flor i el llibre, repartits pels districtes de Barcelona.

A més, les floristeries i les llibreries podran instal·lar una parada just al davant del seu local des de dos dies abans. Per tant, podran tenir-ne els dies 21, 22 i 23 d’abril. L’objectiu és tenir un Sant Jordi 2022 com els d’abans de la pandèmia.

Sense restriccions severes per Sant Jordi

L’objectiu del consistori i del sector del llibre i de la rosa és recuperar l’ambient d’un Sant Jordi normal d’abans de la covid, ara que la sisena onada ha baixat, no hi ha restriccions d’aforament ni l’obligatorietat de portar la mascareta a l’aire lliure. De moment, si res no canvia els pròxims dies, sí que caldrà la mascareta en interiors, per exemple, per entrar a floristeries i llibreries.