cinema comedia

El cinema Comèdia seguirà tenint usos culturals. Ho ha garantit el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, en resposta a una proposició d’Esquerra Republicana (ERC) a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. Marcé ho ha afirmat amb rotunditat i ha argumentat que es tracta d’un edifici catalogat com a equipament —com ara un centre cultural i docent— i d’aquí que no es pugui destinar a usos comercials, entre d’altres.

Des del consistori han valorat que des de la conselleria de Cultura s’hagi anunciat que es vetllarà per garantir que es conservi el valor patrimonial i social de l’edifici. En aquest sentit, Marcé ha afirmat que l’Ajuntament està alineat amb la Generalitat i que “ajudarà en el que faci falta als projectes interessats”.

A curt termini es coneixeran els projectes que es faran al Còmedia

Xavier Marcè ha assegurat que “a curt termini” es coneixeran algunes de les iniciatives privades que volen optar a la gestió d’aquest espai. El regidor de Cultura ha puntualitzat que no pot garantir que el destí final de l’espai “sigui cinematogràfic”, tot i que també ha recalcat que algun dels projectes presentats van “en aquesta direcció”.