Cada any, la Festa Major de Sant Antoni era la primera gran celebració de l’any a Barcelona. Però enguany no serà possible. La festa havia de començar aquest cap de setmana, però a causa de la pandèmia s’ha ajornat fins a l’11 de juliol. I s’ha traslladat també fins a aquelles dates la tradicional cavalcada de Tres Tombs.

Malgrat tot, aquest dissabte els veïns han volgut celebrar un petit tast del que podria haver estat la festa major si no hi hagués el coronavirus. Això sí, complint amb totes les mesures de seguretat per evitar contagis. Per participar en les activitats calia inscripció prèvia.

Al matí, la festa ha començat amb la plantada de la Porca i la seva filleta, l’Espurna, que es va presentar en societat ara fa tot just un any. Les bèsties de foc del barri han sortit al carrer per recollir els xumets dels infants que ja s’hagin fet grans. Una manera d’estar a prop dels veïns malgrat la pandèmia. En l’acte els han acompanyat els gegants del barri.

L’ONG De Veí a Veí, que dona de menjar a les persones que ho necessiten, també ha volgut estar present en aquesta festa major testimonial. Per això, ha habilitat una parada davant del mercat per recollir aliments per a la gent més necessitada. Allà mateix, l’Aula Ambiental del districte ha regalat plantes als veïns que s’hi han acostat.

L’ambient més festiu ha anat a càrrec del Centre LGTBI i l’Assemblea de Joves de Sant Antoni. Els primers han organitzat un concert de Monterrosa, mentre que els joves han organitzat un trivial amb música seleccionada pel punxadiscos Kuki.

L’acte s’acabarà a les 21 h amb uns focs artificials molt especials. Es llençaran des de diversos terrats del barri, perquè tots els veïns ho puguin gaudir des de casa.