El Liceu reprèn l’activitat, després que algunes funcions deLa traviata’ s’haguessin de cancel·lar per les restriccions. Ho fa amb un dels grans títols de l’òpera romàntica francesa: ‘Les contes d’Hoffmann’, de Jacques Offenbach.

A les funcions, el cor va amb mascareta, i tota la companyia es fa un test d’antígens setmanal. “A Europa tots els teatres estan tancats. O sigui que és un privilegi per a tots nosaltres poder treballar en aquesta producció”, comenta Ricardo Frizza, el director musical.

Don Joan dels infortunis

‘Les contes d’Hoffman’ és una òpera còmica tal com s’entenia el terme a mitjans del 1800 a França. Però l’obra barreja comicitat i drama, fantasia i realitat. Segons Frizza “és una òpera important, la psicologia dels personatges anava més enllà de les operetes que havia escrit fins llavors Offenbach”.

Hoffmann és un poeta i compositor obsessionat amb triomfar en l’amor, però tot sembla jugar en contra seu. Després de l’epíleg, narra en tres episodis els seus fracassos amb tres dones: Olympia (Olga Pudova/Rocío Pérez), Antonia (Ermonela Jaho) i Giulietta (Nino Sugurladze/Ginger Costa-Jackson).

Laurent Pelly és el director escènic d’un muntatge que dona un to oníric al desafortunat viatge amorós de Hoffmann. Es tracta d’una producció que, amb un altre repartiment, el Liceu ja va posar en cartell al 2013.