dansa metropolitana

Del 10 al 27 de març, la cinquena edició del Dansa Metropolitana omplirà de dansa els teatres, museus, centres cívics, carrers, places i espais públics i singulars de 12 ciutats metropolitanes amb un total de 301 activitats per a un públic ampli i divers.

Entre les més de 300 activitats programades, hi haurà espectacles de sala, espectacles a espais no convencionals i a l’aire lliure, etc. Us fem cinc propostes de Dansa Metropolitana que inclouen companyies de casa nostra, internacionals, propostes a espais singulars i espectacles per a tota la família, però si voleu veure tota la programació podeu entrar aquí.


1 ‘Harakiri’

Les Impuxibles
Teatre Nacional de Catalunya
Del 17 al 29 de març

Harakiri Dansa Metropolitana

Les Impuxibles és la fusió de la dansa i la música, una ballarina i una pianista, dues germanes, Cara i Ariadna Peya, que uneixen les seves disciplines artístiques. Al festival Dansa Metropolitana presenten ‘Harakiri’, una obra en què tracten un tema tan sensible però necessari com el suïcidi, una de les principals causes de mort entre els joves.

L’espectacle té per objectiu teatralitzar una visió política del suïcidi, al mateix temps que una crítica a la vida administrada i al cos subjectat, al poder que s’exerceix per assegurar la vida però que, alhora, produeix alienació i infelicitat.


2 ‘BOGUMER (o fills de Lunatxarski)’

Cia. Vero Cendoya
Teatre Principal de Terrassa
Divendres 19 de març

El 1918, Anatoli Lunatxarski va organitzar a Moscou un judici contra Déu a qui va imputar els càrrecs de genocida i el va condemnar a mort. La Rússia de després del triomf de la revolució comunista és la inspiració per crear un espai atemporal en què els set protagonistes es relacionen i ballen en un entorn decadent però sense perdre l’humor i la poètica, segells de la companyia Vero Cendoya.

La coreògrafa i ballarina fa anys que treballa amb col·lectius de persones amb discapacitats que ara els fa pujar a l’escenari per ballar en un món que s’ensorra. El 2008 va crear la seva pròpia companyia, que destaca per col·laborar amb artistes de diferents disciplines com ara el teatre, la pintura, el transformisme, la música, la poesia i, fins i tot, el futbol com ‘La partida’.3 ‘Aisha and Abhaya’

Rambert / Sharon Eyal
Teatre Nacional de Catalunya
Del 18 al 20 de març

Aisha Abhaya Dansa Metropolitana

Aquesta és una de les propostes internacionals de Dansa Metropolitana, un espectacle que podrem veure al Teatre Nacional de Catalunya del 18 al 20 de març. Rambert és una de les companyies de dansa contemporània més rellevants del món i la més coneguda del Regne Unit.

L’Aisha i l’Abhaya són dues germanes que viuen en un món fantàstic ple de problemes i perills familiars. Buscant refugi lluny de la seva violenta terra natal, lluiten per sobreviure en un país nou. Una experiència teatral única que uneix els audiovisuals del director de cinema Kibwe Tavares amb la coreografia de la multipremiada Sharon Eyal, en col·laboració amb The Royal Ballet.


4 ‘Díptico del desierto’

Gaston Core
Capella del MACBA
Dissabte 12 de març

Aquesta edició de Dansa Metropolitana presenta el projecte Confluències, que inclou propostes de creadors que presentaran diferents peces seves en espais singulars diversos. El director i coreògraf Gaston Core presenta a la capella del MACBA ‘Díptico del desierto‘.

‘Díptico del desierto’ és un projecte escènic format per dues peces: un solo i una dansa de grup. ‘The Very Last Northern White Rhino‘ és una celebració de la vida mitjançant la dansa, enmig del caos, i ‘Chorus’ és una peça s’inspira en la tragèdia ‘Les suplicants’, d’Èsquil, en la qual un grup de dones fuig de la seva terra en cerca de la llibertat.


5 ‘Cometa’

Roser López Espinosa
Teatre Auditori de Granollers
Diumenge 13 de març

Cometa Dansa Metropolitana

La darrera proposta del festival Dansa Metropolitana és un espectacle per a tota la família que podrem veure al Teatre Auditori de Granollers. Una obra que tracta sobre una visitant inesperada que aterra al teatre i ens convida, a través de la seva curiositat i descoberta, a mirar el nostre entorn amb ulls nous, amb ulls d’infant.

‘Cometa’ és una aventura galàctica per a tota la família a Dansa Metropolitana. Serveix per redescobrir i meravellar-nos de la força de la gravetat, les possibilitats del moviment i l’empatia, de la geometria, el joc i la velocitat de la llum i també de l’univers, la imaginació i els viatges interestel·lars.