"Jo soc català i faré el que sigui per Catalunya, no hi ha dubte. I per Barcelona. Intentar que Barcelona es pugui projectar no només a Europa, també al món, des del punt de vista científic. Jo crec que els ingredients estan aquí."

La recerca i la innovació que es cuinen a la ciutat traspassaran l’oceà Atlàntic. El cardiòleg de prestigi internacional Valentí Fuster serà l’ambaixador del Pla Barcelona ciència als Estats Units, on està actualment establert. El pla pretén donar a conèixer tot allò que es fa en territori barceloní en matèria de ciència arreu del món.

L’Ajuntament aposta perquè el doctor coordini Barcelona amb Nova York i enceti projectes com els que Fuster lidera allà, per exemple, un programa per promoure la salut als barris més modestos. De fet, el consistori es planteja fer-ho a la ciutat, a les escoles que s’emmarquen en el Pla de barris. Fuster també participarà en el llançament del Premi Europeu de Ciència Hipàtia, dotat amb 30.000 euros, que es presentarà a l’octubre.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha qualificat el cardiòleg com “un gran científic i humanista” i ha assegurat que és un honor comptar amb la seva figura “com a ambaixador de luxe”. Al seu torn, Fuster ha rebut amb satisfacció la proposta del consistori: “Soc català i faré el que sigui per Catalunya i per Barcelona”, ha afirmat.