El festival de tribut als Beatles, que s’ha celebrat durant tres edicions al barri de la Maternitat i Sant Ramon, no es durà a terme aquest any per problemes de pressupost. Segons els promotors es tracta, principalment, d’un problema d’infraestructures, ja que l’emplaçament del festival, el Parc de Bederrida, és actualment un pàrquing municipal i no disposa dels subministraments necessaris per fer l’esdeveniment i instal·lar-los dispara les despeses.

Un festival en un pàrquing de cotxes

Segons Josep Antoni Cera, promotor de la trobada, “és com fer un festival en un desert. Hem de començar de zero, sense llum, buscar l’aigua, i això representa uns costos”. Cera assegura que per fer un festival com el que es feia “calen un 25.000 euros, 5.000 més si es volen contractar grups amb una mica més de caixet”. I a això cal afegir-hi que l’entrada és lliure i per tant tota la despesa s’ha de cobrir amb patrocinadors. El promotor assegura que la implicació dels comerços i negocis del barri en la iniciativa ha esta molt alta però no suficient com per poder repetir l’experiència del festival aquest any.

Demanen suport a l’Ajuntament o de fons privats

Per María Dolores Parrilla, també promotora del festival, una possible solució seria que l’Ajuntament invertís a condicionar l’espai per a esdeveniments culturals i esportius, una iniciativa que ja va plantejar el districte fa uns mesos però que de moment no s’ha materialitzat. D’aquesta manera, s’aconseguirien reduir substancialment els costos del festival.

Tant Parrilla com Cera asseguren que el seu objectiu és que el Barcelona Beatles Weekend torni a les Corts l’any que ve. Reconeixen que han rebut ofertes per realitzar el festival fora de Barcelona però afirmen que la seva voluntat és que es quedi al barri i que continuï sent gratuït.

Un festival emmirallat en Liverpool

El Barcelona Beatles Weekend es va crear a l’estil del festival tribut a la banda que es fa a Liverpool, la ciutat on va néixer la banda. Al marge dels concerts dels grups convidats, durant el festival també es convidava escriptors i periodistes expert en la banda.