Carles Ferreiro

, fundador dels Mobile Premier Awards, ha explicat a BTV que l’objectiu d’aquesta iniciativa del Mobile Word Congress (MWC) és la de presentar diferents aplicacions emergents, d’arreu del món, durant el primer dia del congrés. Aquest any se’n celebra la desena edició i de les 16 apps que s’hi presenten, tres estan fetes a la ciutat.

Ferreiro ha destacat que l’objectiu de les apps és la de resoldre “problemes reals i diaris” i ha explicat que les aplicacions barcelonines estan pensades per tal de solucionar problemes de consum energètic; connectar estudiants brillants amb d’altres no que no ho són tant, per tal d’ajudar-se entre ells; i una darrera que permet fer entregues i enviaments per dins de la ciutat en un entorn d’economia col·laborativa.

L’impulsor dels Mobile Premier Awards també ha dit que Barcelona és “perfecta” per acollir el Mobile Word Congress, malgrat les incidències que està desencadenant la vaga de metro. Ferreiro aspira que s’assoleixi un nou rècord d’assistència de visitants al saló dels Mobile Premier Awards. Al MWC s’esperen entre 90.000 i 100.000 congressistes.