L’Smart City Week afronta la seva tercera edició marcada per la pandèmia de la covid-19. Per aquest motiu, totes les activitats que organitza, més de 30, seran en línia. L’objectiu de l’Smart City Week és aconseguir la inclusió digital dels ciutadans, una prioritat que segons els organitzadors, ha de servir també per donar resposta als efectes del coronavirus.

Espai de reflexió

Fins al 15 de novembre l’Smart City Week convidarà a “reflexionar i experimentar les  relacions que s’estableixen entre les persones, la tecnologia i les ciutats”. També pretén oferir un espai de “reflexió i diàleg sobre el model de ciutat que es vol, en el qual la tecnologia és un instrument al servei de les persones”.

Pandèmia i tecnologia

Segons els organitzadors, la pandèmia ha obligat les ciutats a fer un salt tecnològic sense precedents. En aquest sentit en la jornada inaugural la ministra digital de Taiwan, Audrey Tang, ha declarat que una de les claus fonamentals és lluitar contra les informacions falses sobre el virus. En detectar que aquestes es viralitzen d’una forma més ràpida el govern de Taiwan ha apostat per comunicar les mesures en contra de la covid utilitzant l’humor i viralitzant per la seva banda els missatges de l’administració amb l’ús de gossos o gats en forma de mems, que tenen una bona rebuda entre els usuaris de les xarxes socials.

Activitats en línia

La majoria d’activitats es faran mitjançant taules rodones i permetran reflexionar sobre els reptes que tenen per davant les ciutats en el seu camí cap a la digitalització total. Temes com la digitalització a les escoles, el repte del 5G o les dificultats per aconseguir una inclusió digital efectiva a la ciutat centren la majoria de les xerrades.

A banda també es podrà veure una exposició sota el títol “Una visió analògica de la desigualtat digital”, que es podrà visitar de forma presencial al vestíbul de l’antiga fàbrica de Cal l’Alier i també es podrà seguir en línia.

La Smart City Week exhibirà dos documentals de manera gratuïta i amb un aforament limitat a 250 persones connectades al mateix temps. Es tracta de ‘The great disconnect‘ i ‘City dreamers’. El primer ofereix una reflexió per valorar la connexió real amb la gent que ens envolta i el segon parla d’una ciutat en constant canvi a través de la vida i obra de quatre arquitectes pioneres i inspiradores que van repensar l’entorn urbà i van donar forma a les ciutats del present i de futur.