(ACN i redacció) La robot humanoide Sophia ha visitat Barcelona per primer cop per participar en una conferència sobre recursos humans. També és la primera estada de la robot a l’estat espanyol. La creació de l’empresa Hanson Robotics ha estat programada per seleccionar les persones idònies per a un lloc de treball. Els seus creadors asseguren que pot detectar “si el candidat menteix” a través del reconeixement facial amb càmeres. De fet, la seva fesonomia i el tacte de la pell és similar a la dels humans.

La consellera delegada d’Advantage Consultors i organitzadora de l’esdeveniment, Sylvia Taudien, ha assegurat que d’aquí a cinc o 10 anys els llocs de treball “més repetitius estaran substituïts” per llocs d’intel·ligència artificial. Durant la conferència que Sophia ha ofert en anglès, ha explicat que els robots “podem centrar-nos en tasques més analítiques i tedioses que els humans prefereixen evitar, i així els permetem centrar-se en les feines més creatives i cognitives”. La mateixa robot ha afegit que un avantatge de no tenir “emocions humanes” és que “els robots no jutgen”.

A Sophia li agraden Barcelona i les tapes

Durant la presentació de Sophia els periodistes han pogut fer-li preguntes. Entre les respostes de la robot, Sophia ha assegurat que li agrada Barcelona i que li encanten les tapes. La robot s’ha acomiadat amb un “gràcies” en castellà, tot i que ha mantingut totes les converses en anglès.