Els congressistes ja són a Barcelona. L'aeroport bullia avui d'activitat. I aquesta serà la tònica fins divendres. En cinc dies es calcula que hi passaran fins a 65.000 visitants. A mesura que han anat arribant, molts s'han acreditat als 30 taulells habilitats per evitar així llargues cues demà a la fira. ANA CRUZ, Ericsson "Los trasladamos al aeropuerto. También informamos de como acreditarse." També hem trobat professionals previsors al mateix recinte de la Gran Via. Sense aglomeracions, aquesta tarda han pogut recollir les acreditacions i un dels obsequis que més farà parlar els pròxims dies. El fitbit, un braçal intel·ligent que monitoritzarà l'activitat diària dels congressistes. De fet l'organització ha previst premiar els que més quilòmetres recorrin. I si parlem de novetats cal mirar també cap al recinte de Montjuïc, que aquest any torna a ser escenari del Mobile per acollir la trobada internacional 4 Years From Now. El gruix d'activitats, però, es concentrarà al recinte de la Gran Via, on aquesta tarda es treballava sense aturador per tenir els estands a punt per a demà. A l'exterior impactava la contundent presència de tanques protectores. Fins a 4.000 tanques, un miler més que l'any passat, protegiran tot el perímetre del recinte de les manifestacions que hi ha programades per demà, coincidint amb la inauguració del Mobile World Congress. I si la seguretat serà una de les proves de foc, l'altra ho serà la mobilitat. A última hora del vespre la cua de congressistes esperant un taxi deixava entreveure el repte que a partir de demà assumiran els diferents mitjans de transport.

El primer que fan la majoria de congressistes que arriben a l’aeroport de Barcelona és recollir la credencial del Mobile World Congress. A les terminals del Prat s’han habilitat 30 taulells d’acreditació per evitar llargues cues el primer dia de congrés.

Enguany els acreditats tenen un petit obsequi si més no curiós. Es tracta d’un braçal intel·ligent que monitoritzarà l’activitat diària dels congressistes. De fet, l’organització ha previst premiar els que més quilòmetres recorrin durant els dies que dura el Mobile. Una altra de les novetats d’aquesta novena edició que es fa a Barcelona és la instal·lació de la xarxa Wi-Fi més gran del món, amb 1.200 punts de connexió.

Tot i que ja fa anys que el gruix del congrés se celebra al recinte firal de Gran Via, enguany, al recinte de Montjuïc també s’hi farà la trobada internacional d’emprenedors 4 Years From Now. El pavelló 8 està preparat per acollir conferències, sessions de treball, trobades entre empresaris i la primera competició internacional d’emprenedoria mòbil, la Mobile Startup Competition, en què participen 10 joves empreses de diferents països.

El transport i la seguretat són els majors reptes als que s’enfronta l’organització del MWC Barcelona. S’intentarà evitar les llargues cues de congressistes esperant un taxi a les portes de la fira habilitat més parades de taxis. El transport públic s’habilitaran dos serveis especials d’autobusos. Un connectarà el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc. L’altre consisteix en una llançadora entre la plaça d’Espanya i el recinte firal de l’Hospitalet que estarà a disposició dels organitzadors per afavorir l’anada i tornada dels congressistes a les hores punta del matí i la tarda, com a reforç del transport ferroviari en cas de saturació o contingència.

Pel que fa a la seguretat, enguany, el Mobile World Congress estarà protegit per 4.000 tanques i un dispositiu policial especial que evitaran les diverses manifestacions previstes, sobretot, dilluns per diversos sectors.