Els veïns i turistes que s’aturen a la plaça d’Urquinona tenen accés gratuït a Internet. La Wi-Fi té una cobertura de 200 metres al voltant, o sigui, tota la plaça. Per connectar-s’hi, només cal detectar la xarxa FreewifiGowex amb el telèfon intel·ligent o la tauleta gràfica t i registrar-se. També està disponible una aplicació que permet trobar el punt de Wi-Fi més a prop. El servei és gratuït fins a 512 kbps, però per obtenir més velocitat es pot pagar de cinc a 10 euros.

Un pas més cap a una ciutat intel·ligent

Barcelona es converteix en la cinquena ciutat espanyola que disposa d’aquest servei, després de Madrid, Granada, Sevilla i Bilbao. Per l’Associació de Venedors de Premsa de Barcelona, és la millor manera de modernitzar els quioscs. Per l’Ajuntament és un pas més cap a una ciutat intel·ligent ja que ampliarà de cop la xarxa de Wi-Fi gratuïta als espais públics. “Intentarem posar-nos d’acord perquè no coincideixin les Wi-Fi muntades per l’Ajuntament i les d’aquesta empresa“, confia Xavier de Gispert, conseller del districte de l’Eixample. “Tot i així si coincideixen tampoc no passa res, són més serveis per als ciutadans“.

De moment, aquesta iniciativa s’ha posat en marxa en una quinzena de quioscs barcelonins, però l’objectiu és ampliar la xarxa fins a 150 punts a la ciutat i província d’aquí a uns mesos. La iniciativa arriba tot just una setmana abans del Mobile World Congress.